Succesvolle teams

Hoe worden wij een team wat echt samenwerkt, in plaats van een verzameling professionals? Hoe kan mijn team beter communiceren? Welke belangen spelen er allemaal onderhuids? Hoe krijg ik ‘oud zeer’ op een productieve manier weg?

Via training, coaching en facilitatie help ik teams verder te kijken, voelen en luisteren dan voorheen. Wat speelt er echt? Wat heeft elk teamlid nodig en hoe kunnen team en teamgenoten daarin een productieve rol spelen?

Ik help teams meer openheid te bereiken, kwetsbaarder te durven zijn, waarmee direct ook de kracht en bijdrage van iedere deelnemer helderder wordt. Teams komen nader tot elkaar, en mensen gaan meer samen-werken.

Industrie, onderwijs en gezondheidszorg

Met mijn achtergrond als Ir. en manager kom ik veel in bedrijven die actief zijn in de industrie. Inhoudelijk meekunnen met techneuten en hen vervolgens helpen hun gedrag effectiever te maken, is een specialiteit van AiB.

Daarnaast echter, ben ik de laatste tijd het werkterrein aan het verbreden naar teambegeleiding in onderwijs en in de gezondheiszorg, met bijvoorbeeld teamcoaching van leerkrachten en specialisten binnen een maatschap. Goed getrainde professionals op hun vakgebied, die in hun samenwerking een stap kunnen zetten met hulp van de frisse blik van iemand van buiten. 

Van samenwerken tot conflictbemiddeling

De teamopdrachten variëren van facilitatie van 2 daagse strategiesessie, tot MBTI-team sessies waarin gewerkt wordt met ieders voorkeuren en hoe die productief in te zetten in groepsverband, tot conflictbemiddeling in groepen mensen die vastgelopen zijn in de onderlinge samenwerking.Realisatie: Numaga-Design, Nijmegen.