Individuele Ontwikkeling, de weg naar Persoonlijk Leiderschap

Ik ben op een punt in mijn carrière gekomen dat meer empathie van me wordt gevraagd, maar hoe doe ik dat? Hoe kan ik prioriteiten duidelijker communiceren zonder zaken door te duwen? Hoe kan ik meer leiderschap en senioriteit laten zien? Hoe kan ik meer commitment krijgen van mijn afdeling voor de gekozen richting?

Coaching

Zomaar enkele vragen die de start van een coachingstraject kunnen zijn. In mijn coaching naar (senior) managers heb ik veel aandacht voor iemands sterke punten en hoe je die maximaal kunt inzetten op een productieve manier. Soms vraagt dat om samen een aantal lagen dieper op zoek te gaan naar de barrières om die sterke punten tot bloei te laten komen, soms ook ligt het veel dichterbij.

Mijn stijl van coachen kenmerkt zich door een vriendelijke vasthoudendheid, waarbij ik veel waarde hecht aan de authenticiteit van mensen, de talenten en eigen-wijsheid die ze meebrengen, terwijl ik die eigenschappen tegelijk plaats in de context van het werk en de collega’s. Zo wordt de coaching een groeiproces wat volop aansluit bij de werkomgeving en coachingsvraag, en daarmee direct resultaat geeft. 

Neem voor vragen, intakegesprek of offerte contact met René Diepeveen op.

Executive Business Coaching

Naast specifieke coachingstrajecten met in de regel een heel duidelijke business vraag ("hoe kan ik ..."), bied ik voor directeuren en senior management 'Executive Business Coaching'. Dit is een begeleidingstraject van bijvoorbeeld 6 maanden waarin de Executive op zijn of haar business gecoacht wordt. Ik merk dat er een toenemende behoefte is om te sparren en te spiegelen, te delen wat er allemaal op de Executive afkomt, om vervolgens gezamenlijk te ontrafelen en te zien welke authentieke actie mogelijk is. Ik noem dit nadrukkelijk business coaching omdat ik mijn leidinggevende ervaring in diverse bedrijfsculturen en niveaus, inclusief alle strategievorming en politieke manouvres inzet in dit soort coachingssessies. De Executive kan in volledige openheid delen wat er speelt en helder krijgen wat te doen, door met mij als onafhankelijke in gesprek te gaan.

Zie bovenaan de linkerkolom voor meer informatie, of neem direct contact op .

Training

Een andere vorm van individuele ontwikkeling is training. Ik verzorg trainingen op het gebied van Persoonlijke Effectiviteit, Teamcoaching en Leiderschap. Dit doe ik door een aantal keer per jaar een zogeheten 'Open Training' aan te bieden waar mensen zich individueel voor kunnen inschrijven. Tevens verzorg ik dit soort programma's (vaak in aangepaste vorm) voor organisaties waarbij alleen hun eigen mensen deelnemen. Deze 'Incompany Trainingen' worden uiteraard toegesneden op de specifieke doelstelling van de opdrachtgever. De academische wereld en kennisindustrie zijn hierbij belangrijke doelgroepen van AiB.

In algemene zin kenmerken mijn trainingen zich door een hoge mate van praktische toepasbaarheid èn duurzame, diepgaande leerervaringen, omdat niet alleen het niveau van de 'tips & trics' wordt behandeld maar er juist ook veel aandacht is voor de oorzaken van gedrag, voor iemands drijfveren en overtuigingen. Dit geeft enerzijds veel meer diepgang aan de training, en anderzijds veel meer persoonlijke (en duurzame) groei voor de deelnemers.  Realisatie: Numaga-Design, Nijmegen.